Vacature Penningmeester

Bewonersraad ZVH zoekt een ondernemende penningmeester die pro actief is ingesteld met een financiële achtergrond. Die bereid en in staat is om de benodigde energie en tijdsinvestering aan de functie te besteden.

Over Bewonersraad ZVH (BBZ: Belangenvereniging voor Bewoners van ZVH Woningen)

De Bewonersraad is een belangrijke gesprekspartner en stakeholder voor woningcorporatie ZVH. Vanuit de Overlegwet neemt de Bewonersraad een formele positie in met bevoegdheden als recht op informatie/overleg, recht op advies en recht op instemming. De Bewonersraad bestaat uit huurders van ZVH Woningen. De Bewonersraadkomt op voor de belangen van alle huurders van ZVH-woningen. De Bewonersraad is een onafhankelijke en actieve vereniging. We adviseren het bestuur van ZVH en volgen alle ontwikkelingen kritisch. Er komen steeds meer onderwerpen waarover de bewoners zich kunnen latenhoren. Denk maar aan betaalbaar wonen, energiebesparing, onderhoudenrenovaties. Maar ook binnen Zaanstad en met de andere huurdersorganisaties zetten we ons in voor de huurdersbelangen, zoals voldoende sociale huurwoningen en betaalbare huren in onze stad.

Functie:

De penningmeester maakt deel uit van het bestuur van Bewonersraad ZVH en beheert de financiën van de Vereniging. Je bent in staat om het beleid te vertalen naar geld. De penningmeester is verantwoordelijk voor de boekhouding en de financiële transacties. Adviseert het bestuur over het financieel beheer. Stelt de begroting en het financieel jaarverslag op. Rapporteert tijdig aan het bestuur. Meedenken en beslissen over beleidszaken/ lange termijn plannen met de rest van het bestuur.

Voor deze functie vragen wij om een VOG verklaring ( Verklaring omtrent gedrag)

Taken zijn:

 • Jaarlijks opstellen en bewaken van de begroting en resultatenrekening.
 • Financiële administratie, archief, beheer machtigingen en incassosysteem.
 • Jaarlijks opstellen van een financieel jaarverslag en een balans.
 • Beheren van de bankrekening en van budgetten.

 

Penningmeester voldoet aan het volgende:

 • Huurder van een woning van ZVH
 • Heeft affiniteit met huurders, huurdersbelangen en heeft oog voor vraagstukken die bij huurders kunnen leven
 • Heeft kennis van de volkshuisvestingen/of is bereid om zich daar in te scholen
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Het in teamverband kunnen werken
 • Kennis van MS office – Outlook
 • HBO werk- en denkniveau,
 • Een financiële achtergrond bij voorkeur boekhoudkundig/accounting
 • Kennis van belastingregels
 • Analytisch vermogen en kunnen inspelen op complexe vraagstukken en veranderingen.

 

Bewonersraad ZVH biedt

Een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Waar je werkervaring kunt opdoen in een functioneel en actief bestuur. Waar met veel plezier met elkaar wordt samengewerkt om gezamenlijke doelstellingen te bereiken. Daarnaast bieden wij ook:

 

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Mobiel telefoon van de vereniging
 • Tablet van de vereniging

 

In aansluiting op de regels voor bestuurders en toezichthouders in de corporatiesector hebben bestuursleden geen andere functies die kunnen conflicteren met het belang van de vereniging. Zo zijn functies als gemeenteraadslid of steunfractielid in Zaanstad niet verenigbaar met het bestuurslidmaatschap van de vereniging. Evenmin is het toegestaan dat bestuursleden werkzaam zijn bij ZVH of anderszins daar een zakelijke en/of financiële relatie mee hebben.

Reageren

Wilt u bijdragen aan de organisatie ontwikkeling van Bewonersraad ZVH en heeft u de ambitie en kwalificaties voor bovengenoemde functie? Dan kunt u uw motivatiebrief en CV indienen via het emailadres: info@bewonersraadzvh.nlAls uw motivatiebrief correct door ons is ontvangen krijgt u een ontvangstbevestiging.